Lucinda Spitters en Bram Ven, alumni van de Meisner Toneelacademie Den Bosch, zijn n.a.v. een scene tijdens de opleiding getriggerd om het hele toneelstuk te bekijken. Een scene uit “Danny en de Diepe Blauwe Zee” deed Lucinda (afgestudeerd Psycholoog en Docent Theater) denken aan haar opleiding en besloot om dit idee uit te gaan werken. Samen met Bram, hebben zij, onder regie van Paul Dekker, deze scene uitgebreid tot het hele toneelstuk “La Danse Apache”.

De setting is een vervallen bar in de Bronx. Twee verstotelingen van onze samenleving, Danny en Roberta, beginnen een haperende conversatie onder het genot van een biertje. Hij is een pessimistische, agressieve jonge man die meer zijn toevlucht neemt tot geweld dan tot rede; zij is een gescheiden, schuldgevoelige jonge vrouw wiens tienerzoon nu door haar ouders wordt verzorgd. Ze zoeken toenadering tot elkaar, maar dit gaat niet zonder slag of stoot.

In de zomer van 2021 hebben zij een succesvolle reeks voorstellingen gespeeld. Het publiek was unaniem enthousiast en diep geraakt door dit harde, kwetsbare, mooie verhaal.

Om op de hoogte gehouden te worden van verdere ontwikkelingen: volg ons op facebook.

Recente berichten

Contact mij