BIOGRAFIE

Bram Ven is geboren op 26 juli 1996 in Amstelveen.

Na verschillende hobby’s te hebben opgepakt (voetbal, zwemmen, turnen en pianospelen) meldt hij zich in 2004 aan bij het NJMT (Nationaal Jeugd Musical Theater, voormalig SJMA) in Amsterdam. Hier volgt hij met veel plezier lessen in zang, spel en acteren en al snel komt daar ook tapdans bij. Dat hij over een portie talent beschikt blijkt als hij ver doordringt bij de selectie voor de musical Ciske de Rat en na eveneens een lange selectieronde een van de hoofdrollen mag spelen in Narnia de musical (rol van Edmund) van het NJMT.

Er volgen meer rollen in nationale (jeugd)producties waaronder Kruistocht in Spijkerbroek de Musical, Sjakoo!, Klokkenluider van de Notre Dame en Oorlogswinter de Musical.

Zijn ambitie voor het beroepsvak “musicaltheater” is gewekt. Hij doet in 2014 succesvol auditie voor de vooropleiding Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg om vervolgens door te stromen naar de vakopleiding richting: Musicaltheater. Hiermee is zijn passie voor zang en theater, dat zo jong begon, uiteindelijk zijn professionele toekomst geworden.

Op de Hogeschool kreeg hij les van onder andere Harry Ruijl, Florian Boutonnier, Tim Van der Straeten, Roeland Vos en Marleen van der Loo. Hij speelde mee in de academievoorstellingen: Let me be your Star, How to Succeed in Business Without Really Trying en The Addams Family. Ook deed hij daar de Song&Dance ‘(R)Evolution’, o.l.v. Tim Van der Straeten en Peggy Hegeman, en de gespeelde concertante ‘De Jodenverraadsters’, o.l.v. Caroline Frerichs en Jack Breikers.

Als klap op de vuurpijl maakte hij samen met coach Marleen van der Loo een emotioneel eigen werk: Voordat ik ga.
Voor zijn vierde academisch jaar heeft hij een volwaardige stageplaats weten te verwerven in de nationale musical My Fair Lady. In seizoen 2017/2018 was hij te zien in het, door de vakpers geprezen, ensemble van de nieuwe versie van deze tijdloze klassieker van producent De Graaf & Cornelissen Entertainment.

Op dit moment is Bram bezig met een Masterstudie Muziektheater, eveneens op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Daar krijgt hij les van onder andere Edward Hoepelman, Katrien Verheijden, Marc Krone en Paul Dekker. Daarnaast was hij als Dom Johannis te zien in de vernieuwde versie van de musical naar het beroemde boek van Thea Beckman: Kruistocht in Spijkerbroek. Tijdens zijn 2e jaar Masterstudie speelde hij de Jack Sparrow-achtige titelrol in De Rattenvanger van Hamelen.

Biography (EN)

Download mijn CV

Contact mij