BIOGRAFIE

Bram Ven is geboren op 26 juli 1996 in Amstelveen.

Na verschillende hobby’s te hebben opgepakt (voetbal, zwemmen, turnen en pianospelen) meldt hij zich in 2004 aan bij het NJMT (Nationaal Jeugd Musical Theater, voormalig SJMA) in Amsterdam. Hier volgt hij met veel plezier lessen in zang, spel en dans. Al snel komt daar tapdans bij. Dat hij over een portie talent beschikt blijkt als hij ver doordringt bij de selectie voor de musical Ciske de Ra. Dit blijkt ook wanneer hij, na eveneens een lange selectieronde, een van de hoofdrollen mag spelen in Narnia de musical (rol van Edmund) van het NJMT.

Er volgen meer rollen in nationale (jeugd)producties waaronder Kruistocht in Spijkerbroek de Musical, Sjakoo!, Klokkenluider van de Notre Dame en Oorlogswinter de Musical.

Zijn ambitie voor het beroepsvak “musicaltheater” is gewekt. Hij doet in 2013 succesvol auditie voor de vooropleiding Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg om vervolgens door te stromen naar de vakopleiding, richting: Musicaltheater. Hiermee is zijn passie voor zang en theater, dat zo jong begon, uiteindelijk zijn professionele toekomst geworden.

Op de Bachelor kreeg hij les van onder andere Harry Ruijl, Florian Boutonnier, Tim Van der Straeten, Roeland Vos en Marleen van der Loo. Hij speelde mee in verschillende academievoorstellingen waaronder The Addams Family. Ook deed hij daar de Song&Dance ‘(R)Evolution’, o.l.v. Tim Van der Straeten en Peggy Hegeman, en het toneelstuk ‘De Jodenverraadsters’, o.l.v. Caroline Frerichs en Jack Breikers. Als klap op de vuurpijl maakte hij samen met coach Marleen van der Loo een emotioneel eigen werk: Voordat ik ga.

Aansluitend op de Bachelor begon Bram met een Masterstudie Muziektheater, eveneens op Fontys. Daar kreeg hij les van onder andere Edward Hoepelman, Katrien Verheijden en Marc Krone. Gelijktijdig volgde Bram een driejarige acteeropleiding aan de Meisner Toneelacademie in Den Bosch. Daar werd hij getraind in de acteermethode van Sanford Meisner door Paul Dekker. Dit hele Master-traject sloot hij af met zijn eindexamen Blijf Lopen. Door de vakjury werd dit intense en ontroerende examen beloond met een 8,5.

Vanaf oktober 2023 is Bram te zien als on-stage Swing en Dance Captain in de nieuwe Spektakel-musical De Tocht!

Bekijk de Gallery voor fotoreportages van verschillende producties. In het nieuwsoverzicht wordt u op de hoogte gehouden van de recente producties waarin Bram te zien is. Voor ander beeldmateriaal, neem vooral een kijkje bij Video.

Biography (EN)

Download mijn CV

Contact mij