3 mei 2018 werd ik door facebook herinnerd aan een leuke herinnering:

3 mei 2017 mocht ik, voor musicalsites.nl verslag geven van de persconferentie voor de Grand Finale van de internationale tour van Jesus Christ Superstar. Op die persconferentie kreeg ik de mogelijkheid om een van mijn grootste inspiratoren te interviewen: Ted Neeley. Samen met Yvonne Elliman (Maria Magdalena in de filmversie) en Barry Dennen (Pilates in de filmversie) was hij aanwezig om de vragen van de pers te beantwoorden en anekdotes te vertellen.

Zoals gezegd, voor musicalsites.nl mocht ik hierbij zijn en verslag hiervan uitbrengen.

Om met deze wereldsterren te praten was enorm inspirerend. De manier hoe zij tegen het materiaal aankijken en hoe Ted Neeley, na meer dan 40 jaar, nog steeds avond aan avond de rol van Jesus kan vertolken, is heel bijzonder om te zien.

Ik vroeg hem onder andere hoe hij het vind om de voorstelling, en de rol, al meer dan 5000 keer te spelen, waarop hij antwoorde dat hij het nog wel 5000 keer zou kunnen doen. De energie die hij krijgt van het publiek tijdens de voorstelling, bij het applaus en na de voorstelling bij het spreken met het publiek.

En als je dat dan weet, en vervolgens bij de voorstelling hem zijn applaus ziet nemen zie je hem ook helemaal opladen. Het is mooi om te zien hoe hij de interactie met het publiek gebruikt om deze rol te kunnen blijven spelen.

Deze dag was zeer memorabel en ik ben dankbaar dat ik deze drie wereldsterren heb mogen ontmoeten, interviewen en spreken.

Voor het volledige verslag:

Musicalsites.nl
Fotoreportage

Recente berichten

Contact mij